Z dniem 25 maja 2018r. wchodzi w życie ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) zwanym RODO lub GDPR (General Data Protection Regulation).
Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką Ochrony Danych Osobowych (RODO): Więcej informacji.
Wykorzystujemy informacje zapisane za pomocą plików cookies w celach reklamowych, statystycznych, uwierzytelniania użytkowników oraz dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce istnieje możliwość zmiany ustawień zapisu plików "cookies". Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia oraz zgodę na ich wykorzystywanie. OK, rozumiem

PRODUKCJA – TECHNOLOGIA

Galaretka mięsna łączy w sobie kukurydzę, marchewkę, groszek, jajko, mięso drobiowe bądź wieprzowe. A to wszystko zalane rosołem z przyprawami dla uzyskania prawdziwie domowego smaku

KUKURYDZA

Jest źródłem takich minerałów jak:
sód, potas, wapń, fosfor, żelazo i magnez
oraz witamin: wit. A, B1, B2, E PP i C.

MARCHEWKA

Marchewka jest jednym z pierwszych pokarmów podawanych dziecku, dietetycy szczególnie polecają ją osobom starszym. Bo przemywa naczynia krwionośne, reguluje pracę żołądka, utrzymuje w zdrowiu wątrobę. No i oczywiście wyostrza wzrok.

GROSZEK

Zielony groszek zawiera mnóstwo witamin i minerałów. Neutralizuje wolne rodniki
w organizmie, dzięki czemu zmniejsza ryzyko uszkodzenia żył. Zmniejszają się szanse wystąpienia chorób serca, udaru, miażdżycy naczyń krwionośnych, artretyzmu.
Pomaga w redukcji cholesterolu.

JAJKO

Z żywieniowego punktu widzenia spożywanie
jajka w codziennej diecie jest wskazane ponieważ zawierają one skumulowane źródło większości podstawowych składników odżywczych w najkorzystniejszych dla organizmu proporcjach. Jajka są jedynym produktem żywieniowym zawierającym wszystkie aminokwasy egzogenne.

ŻELATYNA WIEPRZOWA

Spożywcza żelatyna to przede wszystkim świetne źródło białka, peptydów i aminokwasów. Lekarze bardzo często zalecają picie żelatyny po wypadkach i kontuzjach, bo sprawia ona, że rany szybciej się goją, kości zrastają, a kontuzje ustępują. Ma dobroczynne działanie na skórę, włosy i paznokcie.

ROSÓŁ

Zalety rosołu można wymieniać
w nieskończoność. Działa jak dobry lek,
ale nie ma działań niepożądanych i nie
wywołuje skutków ubocznych.

KURCZAK

INDYK

GOLONKA

 

Mięso drobiowe jest mięsem dietetycznym, zaspokajającym wymagania osób pozostających na diecie bezglutenowej oraz preferujących produkty o niskiej zawartości tłuszczu. Bardzo dużo pełnowartościowego białka, które jest łatwo przyswajalne przez organizm. Mięso wieprzowe – golonka uchodzi za przysmak.

TECHNOLOGIA, PRODUKCJA

Niepowtarzalny smak i zapach galaretka zawdzięcza wysokiej jakości produktów, tradycyjnej recepturze oraz nowoczesnemu procesowi produkcji.

Wszystkie składniki produktu są umieszczane w pucharku, następnie zalewane wrzącym rosołem i zamykane
aluminiową plakietką w procesie zgrzewania. Taki sposób produkcji wyklucza stosowanie jakichkolwiek sztucznych konserwantów z katalogu „E…” gdyż konserwacja zachodzi w sposób naturalny – pasteryzacja. Pozwala nam to uzyskać 35 dniowy okres trwałości dla galaretki drobiowej,
oraz 45 dniowy okres trwałości dla galaretki wieprzowej.

Produkt jest polecany wszystkim koneserom dobrego smaku, a w szczególności osobą będącym na dietach, sportowcom i rekonwalescentom.

Z informacji od naszych konsumentów możemy być pewni ze nasza galaretka zawsze ma odpowiednie proporcje smakowe. Wyrazisty a zarazem delikatny smak daje nam poczucie i pewność tradycyjnego
i zdrowego produktu.